Pretzel pølsehorn med ost

Nutella swirls

nutella

Hola! Sommeren er over os, og jeg kan nærmest mærke sommerferien. Jeg mangler bare lige et par måneder mere. Men jeg har alligevel på magisk vis fundet overskud til at bage en smule igen.
Jeg havde virkelig lyst til at bage, men jeg kunne ikke rigtig finde ud af hvad det skulle være. Jeg kan ikke noget alt for tidskrævende, men alligevel ville jeg gerne prøve noget nyt. De her swirls er ikke specielt originale, da de er meget populære blandt mange blogger osv. men synes alligevel godt at jeg kunne dele min egen opskrift med jer.
Jeg valgte at bruge sammen opskrift til dejen som jeg gør med kanelsnegle, og det blev super lækkert og luftigt.

Opskriften giver 6 swirls

  • 1,5 dl lunkent mælk
  • 30 g gær
  • ½ æg
  • 40 g flydende smør ( en smule afkølet)
  • ½ spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 300 g mel
  • Æg til pensling
  • Nutella

Start med at smuldre gæren i mælken.
Tilsæt smør samt æg, og rør rundt med et piskeris.
Tilsæt resten af ingredienserne (tilsæt gerne melet lidt af gangen).
Ælt dejen godt og grundigt til den bliver luftig.
Lig et fugtigt viskestykke henover og lad dejen hæve i 30 minutter

Når dejen er klar deles den i 6 lige store boller.
Rul bollen ud, så den er så tynd som den kan blive uden at gå i stykker – den skal helst rulles så det bliver en oval og ikke en cirkel.
Smør et godt lag nutella på dejen.
Når dette er gjort rulles dejen til en aflang pølse.
Tag en brødkniv og skær på langs igennem rullen.
Så tages begge sider og snurres sammen, når dette er gjort så rulles ‘fletningen’ rundt om sig selv, til at det ligner en pæn snurre. – (Hvis det er svært at forstå, findes der utallige videoer på youtube der viser hvordan man gør).

Snurrene pensles med æg og bages ved 180 grader (varmluft) i ca. 12-13 minutter.

nutella2

Velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pretzel pølsehorn med ost