Linsesalat - perfekt tilbehør til kød

Snoet nutella brød

IMG_8560

 

Yummy yummy yummy!
Det her nutella brød er by far, det lækreste jeg længe har smagt (lidt selvglad har man da lov til at være).
Jeg havde lyst til at bage idag, men jeg kunne ikke rigtig finde ud af hvad det skulle være. Jeg kan ikke noget alt for tidskrævende, men alligevel ville jeg gerne prøve noget nyt. Jeg havde set en masse af disse snurre-brød på pinterest, så jeg besluttede mig for at kaste mig ud i det.
Jeg valgte at bruge sammen opskrift til dejen som jeg gør med kanelsnegle, og det blev super lækkert og luftigt.

  • 1,5 dl lunkent mælk (jeg brugte minimælk)
  • 30 g gær
  • ½ æg
  • 40 g flydende smør (skal være en smule afkølet)
  • ½ spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 300 g mel
  • Æg til pensling

Start med at smuldre gæren i mælken.
Tilsæt smør samt æg, og rør rundt med et piskeris.
Tilsæt resten af ingredienserne (tilsæt gerne melet lidt af gangen).
Ælt dejen godt og grundigt til den bliver luftig.
Lig et fugtigt viskestykke henover og lad dejen hæve i 30 minutter.

IMG_8537

 

Tænd ovnen på 180 grader (varmeluft).
Strø en smule mel på bordet og rul dejen ud med en kagerulle. Dejen skal helst rulles så meget som muligt, så brødet ikke bliver alt for tungt.
Smør nutella henover dejen (varm eventuelt nutellaen i mikroovnen hvis den ikke er flydende nok).
Rul dejen til en pølse.

IMG_8542

Tag en brødkniv og skær langs midten af pølsen.
Derefter tages de to sider og snurres sammen. Det gør ikke noget at det bliver snasket og der ryger lidt nutella ud til siderne (det skete i hvert fald for mig).

Pensel brødet med æg og bag det i 13 minutter på 180 grader.

IMG_8568

 

Enjoy – I know I did!

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Linsesalat - perfekt tilbehør til kød