Spinat/feta-fyldte røde raviolier

Kringlebrød med remonce og chokolade

dej3

Denne her basse er lidt a’la en kringle, det er dej fyldt med remonce og pyntet med sukker samt mandler. Jeg har dog foretaget nogle ændringer. Jeg har tilsat chokolade sammen med remoncen og så var jeg i tvivl om hvorvidt jeg skulle tilsætte marzipan for at gøre det lidt sjovere. Da jeg var ved at bage den, så jeg at jeg ikke havde mere marzipan, så jeg valgte at tilsætte mandelaroma til dejen, det spiller super godt, og alle der får en bid bliver lidt i tvivl om det nu ér marzipan der er i!

Opskriften giver en stor rund kringle til ca. 10-12 prs

Dejen:

  • 310 g hvedemel
  • 200 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 50 g gær
  • 1 spsk lunken vand
  • 1 tsk mandelaroma

 

Remonce:

  • 75 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 90 g revet chokolade (jeg foretrækker lys)

 

Prøv så vidst som muligt at opløse så meget af gæren i 1 spsk vand – det kommer ikke til at blive helt opløst, men det er helt okay.
Tilsæt nu begge æggene og pisk indtil gæren er helt opløst.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og ensartet.
Lad den hæve tildækket og lunt i 1 time.

Til remoncen blandes sukker og smør til en masse.

Rul nu dejen ud til en oval, ca. 15×70 cm.
Smør remoncen på dejen på langs i midten og drys med revet chokolade.

Fold siderne af dejen ind mod midten og luk enderne til.
Form dejen til en pølse og snur den som en spiral til du får et rundt ‘brød’.
Her kan man vælge at forme den som en kringle, eller andet hvis man har lyst.

dej1

Tildæk dejen og lad den hæve mens ovnen forvarmer til 200 grader (varmluft).

Pensl ‘brødet’ med æg og drys med sukker samt hakkede mandler.

dej2

Bag kringlebrødet i 15 minutter – tjek med en grillpind om dejen er helt færdigbagt.

Lad brødet køle helt af på en rist før det nydes.

dej4

Velbekomme. 🙂

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinat/feta-fyldte røde raviolier