Frøsnappere med gærdej
Idag kastede jeg mig ud i lidt bagværk, da det er ved at være længe siden jeg har haft fingrene i gærdej. Jeg lavede faktisk kage her forleden (det var virkelig længe siden sidst), men det gik helt galt, jeg havde nærmest glemt hvordan man lavede kage, det gik virkelig galt, så det må blive en ommer.
Frøsnapperne her er lavet af gærdej, fordi jeg stadig ikke tør rode mig ud i wienerdej, men jeg kan mærke at jeg snart ikke kan undgå det meget længere.
Jeg lavede både nogle ‘morgenmads’ -og ‘frokost’ – frøsnappere. Dvs. jeg lavede halvdelen med pikant flødeost, og den anden halvdel med remonce. Begge dele blev helt vildt lækre, så det er jo en smagssag, hvis man ikke er vild med remonce kan man lave det hele kun med pikantost, og omvendt kan man lave det hele med remonce.
Opskriften giver 12 frøsnappere (jeg lavede så 6 af hver).
Dejen:
- 450 g mel
- 25 g gær
- 1 æg
- 2 dl lun mælk
- 100 g blødt smør
- ½ tsk salt
Remonce:
- 75 g blødt smør
- 37 g sukker
Yderligere:
- Pikantost (hvis du vælger at lave halv af hver, ligesom mig, så skal du huske at halvere remoncen)
- Sesaomfrø & birkes til at drysse
- 1 æg til pensling
Start med at røre gæren ud i mælken.
Tilsæt nu æg og smør og pisk det godt sammen.
Tilsæt mel og ælt dejen godt sammen.
Rul dejen ud til en rektangel (ca. 20×60).
Smør remonce på den ene halvdel og pikantost på den anden halvdel.
Fold den ene langside ind mod midten og folkd herefter den anden side indover
Pensl dejen med sammepisket og drys nu med sesam på den øverste halvdel, og birkes på den nederste. Rul med kagerullen henover, så frøene sætter sig ordentlig fast.
Skær nu 6 lige store stykker af hver halvdel. Tag hver dejstrimmel og twist den to til tre omgange.
Stil frøsnapperne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag frøsnapperne ved 180 grader (varmluft) i 12-15 minutter.
Lad frøsnapperne afkøle på en rist.
Velbekomme 🙂
De ser bare sindsyg gode ud <3
http://kirstenthulesen.dk/