Pasta med grillet peberfrugtsovs (Pasta with a grilled pepper sauce)

Pirogger med feta og persille

12

For et par dage siden lagde jeg en pilav (tyrkisk for risret, som faktisk ikke var en risret, men en bulgur), op på bloggen. På billedet var der også disse skønne pirogger, så idag er det på tide at I får opskriften på dem.
Jeg ved ikke om I har lagt mærke til det, men jeg har virkelig en kæmpe kærlighed for feta og persille, det går bare så godt sammen! Jeg har i sinde at lave nogle filodejsroser med feta og persille, som I nok skal få at se på et tidspunkt.
Anyways, feta og persille is the way to go! Så jeg valgte at bage disse pirogger, med netop disse to ting. Selve dejen er så blød og luftig, når man så tager en bid og smager det himmelse feta og persille føler man at man ryger et skridt tættere på himmelen… Eller, I ved, overdrivelse fremmer forståelse, right?
Det jeg prøver at sige er, at disse pirogger er møghamrende lækre og du som sidder bag skærmen lige nu, skal smide alt du har i hænderne (medmindre det er kage) og komme igang med disse, du vil ikke fortryde det!

5 pirogger:

  • ½ dl lun mælk
  • ½ dl lunkent vand
  • 12,5 g gær (en kvart pakke)
  • ½ spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • ca. 155 g mel
  • Feta (salattern kan også bruges)
  • Persille

 

Opløs gær, sukker og salt i den lune mælk og vand.
Tilsæt mel og ælt dejen til du får en fast og smidig dej – tilsæt gerne mere mel, hvis du synes den er for klistret.
Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader
Lig dejen på et meldrysset bord og del den i 5 boller.
Rul hver bolle til en cirkel.

3

Jeg var simpelthen løbet tør for den feta jeg plejer at bruge, så jeg måtte nøjes med salattern – men det smagte stadig helt fantastisk.
Hvis du bruger salattern så smuldr 5-6 af dem på den ene halvdel og drys med så meget persille du nu har lyst til.
Tag den anden halvdel og luk piroggen til, pres eventuelt med en gaffel i hjørnerne, så de ikke går op.

4

Pensl piroggerne med mælk og bag dem i ca. 25 minutter.

Nyd dem varme – hvis du gemmer dem til dagen efter, opbevares de i køleskabet og gives en tur i risteren.

6

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med grillet peberfrugtsovs (Pasta with a grilled pepper sauce)