Ovnbagte chokolade doughnuts

Tyrkisk börek med feta og persille

1

Så er vi tilbage i det tyrkiske køkken. Har I savnet det? I know I have.
Jeg kan huske, da jeg var mindre, så ringede min mormor nogle gange og fortalte mig, at hun havde lavet de her börekker. Så jeg løb ud til min cykel og cyklede med fuld fart hjem til min mormor og morfar, for at få et (eller tre) stykker, af hendes lækre oste böreks.
Jeg er her for tiden, begyndt at blive glad for at lave nogle tyrkiske retter fra da jeg var mindre, både fordi jeg er blevet ramt af nostalgi, og så fordi at tyrkisk mad bare er det bedste der findes.
Så forleden kom jeg i tanke om de her böreks med feta og persille, og jeg blev simpelthen nødt til at lave dem.
Jeg synes selv de blev rigtig gode – men de bliver vel aldrig lige så gode som min mormors, men altså det vil jeg heller ikke engang prøve at konkurrere med – I’m bound to lose!

3

Jeg har ikke præcis antal af hvor mange ark filodej der skal bruges, da der er forskel på hvilke pakker af filodej man køber, mht. størrelse osv. Men 1 pakke filodej er rigelig!
Her er hvad du skal bruge

Til ægge blandingen:

  • 1 æg
  • 2 spsk yoghurt
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk olie
  • ½ tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 1 tsk paprika

 

Til fyldet:

  • 180 g feta
  • 1 stort bundtpersille
  • Filodej
  • Nigellafrø
  • 2 æggeblommer

 

Start med at tænde ovnen på 180 grader.
Bland alle ingredienser til æggeblandingen i en skål og pisk det hele sammen.

Beklæd en lille bradepande med bagepapir og pensl det med lidt olie. Læg to lag filodej i bunden og hæld 3 spsk af blandingen henover. Læg to 2 lag filodej mere og hæld 3 spsk af blandingen henover.
Læg nu ét lag filodej og smuldre feta henover samt hakket persille.

4

Placer nu 1 lag filodej og hæld 3 spsk af blandingen henover.
Læg to lag ovenover og pensl toppen med de to æggeblommer.
Drys med nigellafrø.

Bages i 30-35 minutter.

Börekkerne kan nydes både varme på dagen, ellers smager de også helt vildt godt kolde dagen efter.

2
Velbekommen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagte chokolade doughnuts