Bagte æg i spicy tomatsovs

Ovnbagte chokolade doughnuts

5

Juhuuuu, så blev det tid til doughnuts igen! Denne gang blev det til chokolade doughnuts. De smager egentlig mest af chokolademuffin, men muskatnødden er med til at give dem den der specielle ‘doughnut smag’. Jeg brugte igen min flotte dougnutform fra kforkage.dk, som kan ses på mit andet doughnutindlæg her!

Jeg ville egentlig gerne have pyntet dem med mørk glasur, men jeg fik strenge ordrer fra min veninde om at det skulle være hvid glasur, så det måtte det jo så blive!
Hvis man er riiiigtig chokoladeglad kan man jo eventuelt pynte dem med mørk glasur og lidt revet chokolade på toppen. Only the sky is the limit!

IMG_1853

8 små doughnuts:

  • 130 g mel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 75 g sukker
  • ½ tsk muskatnød
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk smør
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 1 æg
  • 0,6 dl kernemælk
  • 0,6 dl yoghurt natural

 

Tænd ovnen på 190 grader.
Si mel, kakao, natron og bagepulver i en skål.
Tilsæt salt, sukker og muskatnød og bland det godt sammen.
Smuldr nu de to spsk smør ned i den tørre blanding, indtil det bliver smuldret godt sammen.
I en ny skål piskes yoghurt, mælk, æg og vaniljeessens sammen.

Hæld nu den våde blanding ned til melblandingen og rør det sammen. Lad være med at piske blandingen for længe.
Hæld blandingen op i en frysepose, klip hul i enden og fyld doughnutformene 2/3 op.

Bages i 10-12 minutter. Tjek om de er færdige med en grillpind.

Lad dem køle lidt af, og pop dem herefter ud af formen, hvorefter de køles helt af på en rist. Pynt med glasur når de er kolde.

4

Velbekommen!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte æg i spicy tomatsovs