Julecookies med tranebær og hvid chokolade

Tyrkisk suppe med kødboller og kartofler

3

Hola! Så er vi i det tyrkiske køkken igen, jeg må indrømme at der findes ikke bedre supper end tyrkiske. Tyrkere er så dygtige til at finde på forskellige supper med en masse bid og smag i, og det kan jeg lide! Jeg har idag lavet en suppe med kødboller og kartoffelstykker i en myntesuppe.
Jeg bliver helt nostalgisk igen, for jeg kan huske at min mormor tit lavede denne suppe da jeg var mindre, men det er ved at være mange år siden at hun sidst har lavet den.. Måske har hun glemt den? I know I haven’t!
Så jeg valgte at kaste mig ud i det, og jeg siger jer – it’s goooooooood.

4 prs

Kødbollerne:

  • 190 g hakket oksekød (jeg brugte 3-7%)
  • 60 g fin bulgur
  • 1 løg
  • 1 æg
  • ½ tsk sort peber
  • ½ tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 55 g mel

 

Suppen:

  • 4 spsk olie
  • 2 mellemstore kartofler
  • 1 spsk tomatpure
  • 1,5 tsk tørret mynte
  • 1 tsk paprika
  • 1,5 tsk salt
  • 5 dl grønsagsbouillon
  • 7 dl vand

 

Hæld bulguren op i en lille gryde og tilsæt ½ dl kogende vand.
Lig låg på gryden, og lad det stå i 15 minutter.

I en skål blandes bulguren, hakkekød, revet løg, salt, peber, paprika og æg – rør det hele godt sammen. Tilsæt nu melet lidt af gangen, indtil du har en fast fars du kan forme.
Strø mel henover en tallerken.
Tril kødbollerne og rul lig dem på den meldryssede tallerken.
Drys lidt mel henover kødbollerne.

1

Nu kommer vi til selve suppen.
Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.

Varm olien i en stor gryde. Tilsæt tomatpureen og rør det godt rundt.
Tilsæt paprika, salt, bouillon og vand.
Lad det komme i kog.

Tilsæt kartoflerne og kødbollerne.
Tilsæt mynte.
Lad det koge ved middel varme i 15-25 minutter (indtil kartoflerne er færdige).

3

Lad suppen køle en smule af inden du spiser den.
Velbekommen. 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julecookies med tranebær og hvid chokolade