Efterårsgryde med bulgur og linser
Vejret begynder at blive gråt, og de tykke sweatere begynder at kravle frem i klædeskabet igen. Jeg er på ingen måde et vintermenneske. Jeg hader at fryse, og så kan jeg simpelthen ikke holde ud at gå med jakke hele tiden. MEN det hele skal jo heller ikke være negativt. Efterår er en dejlig årstid til at lave lækre gryderetter til at holde en varm, og det er lige præcis det jeg har valgt at gøre.
Som I måske har lagt mærke til, så har jeg en stor kærlighed til grønne linser og bulgur, derfor valgte jeg at lave denne her vitaminrige gryderet med disse to ingredienser. Desuden tilsatte jeg chiliflager til retten, da jeg godt kan lide når den har lidt bid. Dette kan selvfølgelig undlades, hvis man ikke er til stærk mad.
Retten indeholder lidt forskellige grøntsager, som sagtens kan udskiftes, hvis man enten ikke bryder sig om det, eller hvis man hellere vil have andre grøntsager i. Det der er super ved denne ret er at den er hurtig at lave, og så kan man putte stort set hvad man har lyst til ned i. Jeg valgte at lave gryderetten med kylling, men det kan selvfølgelig undlades hvis man hellere vil det.
4 personer (eller 3 sultne personer)
- 1,5 dl bulgur
- 1,5 dl grønne linser
- 1 gulerod
- 1 porre
- ½ rød peberfrugt
- 2 store håndfulde frisk spinat
- 1 tsk rød karrypasta
- 1 spsk rød pesto
- 1,5 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 1/4 tsk sort peber
- 280 g kylling (to små kyllingebryst)
- 1 lille nip chiliflager
Start med at koge linserne og bulguren (gerne i samme gryde) i ca. 15-20 minutter i letsaltet vand.
Skær kyllingen ud i mundrette stykker.
Varm 1 spsk olie i en wokpande, tilsæt karrypastaen og kyllingen. Svits kyllingen på høj varme i 2-3 minutter.
Tilsæt de skårne grøntsager, salt, peber, paprika,chiliflager og pesto. Lad det hele stege indtil grøntsagerne er blevet bløde. Tilsæt bulguren og linserne og rør rundt.
Smag retten til, den kan godt mangle lidt salt eller paprika, alt efter smag og behag.
Nyd retten varm.
Velbekommen. 🙂
Ingen kommentarer endnu