3-lags tortillapizza

Sommersalat med grillet kylling og linser (Summersalad with grilled chicken and green lentils)

lin

Så kom der endelig lidt liv i bloggen igen. Jeg har haft så travlt med at skrive projekt, og andre eksaminer at jeg simpelthen ikke har haft tid, hverken til at blogge eller lave mad for den sags skyld (jeg vil gerne takke alle de små billige spisesteder i København, som har sørget for at jeg ikke sultede). Jeg har stadig eksaminer tilbage, og en masse arbejde de næste par uger, så jeg kan ikke love at der kommer til at komme helt gang i bloggen igen, før jeg får sommerferie.
Men idag havde jeg for første gang i flere uger, tid til at lave noget nyt mad og skrive det ind på bloggen, så det skal selvfølgelig deles med jer. Jeg er begyndt at blive rigtig glad for salater, og har sat mig for at prøve en masse forskellige ting af. Dette var første gang, så jeg kørte det sikre valg, ting som jeg ved spiller helt perfekt sammen.
Salaten indeholder grønne linser, grillet kylling, tomat og flere lækre ting. Den er helt perfekt til en sund frokost, eller aftensmad. Opskriften giver ca. 4 portioner (bare rolig det mætter, der er ikke brug for andet).

lin2

 

  • 1 kyllingebryst
  • ½ tsk paprika
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 2 dl grønne linser
  • ½ rød peberfrugt
  • 8 cherrytomater
  • 1 frisk mozzarellakugle
  • Purløg
  • Persille

 

Lad kyllingebrystet marinere i en pose med hvidløg (skåret i skiver), paprika, salt og olie i 1 times tid.
Når brystet har marineret grilles det på grillen (hvis man ikke gider at finde grillen frem, kan en grillpande, eller almindelig pande selvfølgelig også bruges).

Kog linserne i letsaltet vand i 14 minutter (således har de stadig lidt bid i sig).
Når linserne er kogt køres koldt vand igennem indtil de er kolde.

Skær nu peberfrugt, kylling, tomat, og mozzarella i små skiver. Hak purløg og persille fint.
(Jeg har ikke angivet gram/antal med purløg og persille da det er en smagssag, men jeg brugte en lille håndfuld af hver).

Bland alle ingredienserne i en skål og voila – så er salaten klar.
Dette kan sagtens gøres dagen inden, og tages med til frokost dagen efter.

lin1

Så har du en lækker, men sund salat som rent faktisk mætter!

Velbekomme! 🙂

 

IN ENGLISH BELOW:

It’s been a while since I’ve put anything new up on the blog. I’ve just been so busy with exams and projects, that I haven’t had the time, I’ve lived off saladbars in Copenhagen, which inspired me to make some healthy salads of my own. I’m still very busy with school and work, but I did manage to make this delicious salad yesterday, and I really wanted to share it with you guys. The salad is really good for lunch but can of course also be eaten for dinner (I ate it for dinner and lunch the next day). The salad contains grilled chicken, green lentils, tomatoes and other delicious ingredients. If you wanna try something healthy, easy but still really delicious, then I highly recommend you try this recipe.

The recipe yields 4 portions

  • 1 chicken breast
  • ½ tsp paprika
  • 1 garlic clove
  • ½ tsp salt
  • 1 tbsp olive oil
  • 2 dl green lentils
  • ½ red bell pepper
  • 8 cherrytomatoes
  • 125 g fresh mozzarella
  • Chives
  • Parsley

 

Start off by marinating the chicken. Put the chicken breast in a plastic bag and add chopped garlic, paprika, salt and olive oil. Shake the bag and put it in the refrigerator for an hour.
When the chicken is done marinating put it on the grill and let it cook until it’s moist and tender. If you don’t want to turn on the grill just use a grillpan or a regular pan.
Chop the breast into cubes.

Cook the lentils in boiling (lightly salted) water for 14 minutes – they should still have a bit of bite to them.
When they’re done drain them and rinse with cold water until they’re cooled off.

Chop the mozzarella, tomatoes, pepper, chives and parsley and mix it in a bowl with the lentils and chicken – I didn’t add grams to the chives and parsley, but I used a small handful of each.

Voila! Here you have a delicious and hearty salad. You can also store it in an airtight container until the next day and each it for lunch.

Enjoy!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3-lags tortillapizza