Guide til hyggedag (sandwich og mugcake)

Quinoa bøffer

IMG_0191

Det I ser her på billedet er seriøst blevet min nye livret .. eller næsten, sarmaer vinder altid. Jeg har, som altid, siddet lidt på pinterest, hvor jeg så at man kunne lave quinoa bøffer, hvilket jeg selvfølgelig blev nødt til at prøve. Jeg lavede lidt om i opskriften, da den originale ville have at man kom soltørrede tomater i, og de eneste krydderier var salt og peber.
Anyway, hvis jeg selv skal sige det, så blev resultatet helt vildt lækkert. Især med den pastaret jeg lavede til. Pastaen bestod af lidt forskellige lækkerier, men den opskrift må I vente med at få (er sikker på at I allesammen kommer til at vente spændt indtil da). 😉

Hvis du synes det med quinoa bøffer lyder spændende, så synes jeg du skal prøve det, det er super simpelt, og så smager de helt vildt godt. Jeg tilsatte revet ost, hvilket gjorde dem endnu bedre!

7-8 bøffer

  • 1,5 dl
  • 1 dl revet mozzarella
  • 1 bundt persille (hakket fint)
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 1 æg
  • 2 spsk mel
  • 0,5 l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk paprika
  • 1 knvsp sort peber
  • Olie

Start med at koge quinoaen i bouillon.
Når det er færdigkogt, drænes quinoaen og sættes til at køle af.

Når quinoaen er nogenlunde kold, hældes den op i en skål og blandes med alle ingredienserne (udover olien). Massen kommer ikke til at være særlig fast, men bare rolig det skal nok komme.

Varm 2 spsk olie på en pande.
Form bøfferne og lig dem på panden. Lad være med at pille ved dem i ca. 2 minutter (ellers falder de fra hinanden), og vend dem herefter. Så snart de er stegt på den ene side, kan man mærke at de begynder at blive faste.
Pas på med at skrue for højt op for varmen, da de hurtigt brænder på.

1
Spis bøfferne varme, evt. med lidt dyppelse eller en lækker sideret.
Velbekommen!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til hyggedag (sandwich og mugcake)