Spinattærte med filodej

Sort-of-red velvet cake

IMG_9544

Jeg havde sådan en lyst til at lave en kage forleden, så jeg tænkte jeg ville lave en ‘red velvet cake’.
Jeg synes at smagen var der, men selve udseendet halter en smule. Jeg er heller ikke konditor eller professionel, så jeg er ikke flov over at ligge ting op, som måske ikke blev helt som forventet. Det er helt okay at være stolt af noget, selvom det ikke var en bragende succes.
Farven er nok det, jeg blev mest irriteret over, selvom jeg puttede meget mere rød farve, i end man normalt gør. Alligevel blev den stadig mere brunlig end rød.
Anyways, måske har I bedre held!

  • 225 g smør
  • 55 g kakaopulver
  • 3 æg
  • 2½ dl kernemælk
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 3 spsk rød frugtfarve
  • 280 g hvedemel
  • 55 g majsmel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 280 g sukker

Glasur

  • 250 g flødeost (philadelphia, buko, whatever)
  • 40 g blødt smør
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljeessen
  • En smule reven chokolade til pynt

IMG_9514

 

Tænd ovnen på 190 grader.
Smør to springforme, og beklæd bundene med bagepapir.

Smelt smør med kakaopulveret i en gryde, ved svag varme under omrøring. Tag blandingen af gryden og lad den køle af.

Pisk æg, kernemælk, vaniljeessens og den røde frugtfarve sammen. Rør chokoladeblandingen i. Sigt mel, majsmel , bagepulveret i, tilsæt sukker og rør det rundt, til det bliver en jævn dej.

Fordel dejen i de to springforme og bag kagerne i 25-30 minutter (husk at stikke i dem med en pind, inden du tager dem ud af ovnen).
Lad kagerne køle helt af på en rist.

Til glasuret røres alle ingredienserne sammen, og halvdelen smørres mellem de to kager, resten smørres på toppen. Riv lidt mørk chokolade og drys med det.
Velbekommen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinattærte med filodej