Hyggegryde

Kebabspyd med grillsalat

IMG_8771

 

Hvis jeg mangler ideer til hvad jeg skal lave af kød til aftensmad så er disse kebabspyd tit en sikker vinder. De går godt med stort set alt tilbehør og så er de smækfyldt med smag.
Idag valgte jeg at lave spydene sammen med en salat bestående af orzo pasta, grillet porre, peberfrugt og tomat.
Selve retten tager ingen tid at lave og så er det egentlig kun få ingredienser du skal ud og handle ind, da de fleste af de ting jeg har brugt, er fast inventar i et køkken.
Hvis det lyder som noget du godt kunne finde på at spise, så kig med her!

8 små kebabspyd

  • 250 g hakket oksekød (jeg brugte 4-7%)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • Persille
  • 1 tsk salt
  • 1/4 tsk sort peber
  • 1,5 tsk paprika

Bland kødet med det pressede hvidløg, riv løget og bland det ned i. Tilsæt krydderierne og rør rundt med fingrene. Tag et bundt persille (alt efter hvor meget du vil have i) og hak det godt og grundigt. Tilsæt det til farsen og bland det sammen.
Når farsen er sat på spydene, grilles de på en grillpande med høj varme, smurt med en smule olie. Spydene skal have ca. 2 minutter på hver side.

IMG_8767

 

Orzo salaten

  • 1 porre
  • 1 tomat
  • 1 peberfrugt
  • Ca. 1,5 dl orzo pasta

Kog pasten efter anvisning.
Skær peberfrugten i tern, og porrene i skiver- (eller grill peberfrugten i store skiver og skær dem i tern senere). Varm lidt olie på en grillpande, og steg grøntsagerne med en smule salt og sort peber, til de bliver får en smule farve og bliver bløde.
IMG_8768
Skær tomaten i små tern.
I en skål blandes pastaen, de grillede grøntsager samt tomatternene og røres rundt. Smag eventuelt til med salt. Hvis du synes salaten er lidt tør, eller hvis pastaerne klistrer sammen så tilsæt en smule olie.

IMG_8776

 

Se! Så nemt og hurtigt kan der laves lækker aftensmad, hvis bare man har en grillpande, ellers kan en helt almindelig grill selvfølgelig også bruges – jeg var bare for doven til at gå hele vejen ned i haven for at grille det.
Retten kan serveres med hvilken som helt sauce. Hvis du har en lækker sauce du plejer at lave, eller hvis du har noget chilisovs du gerne vil bruge så kan det sagtens fungere.
Jeg er ikke så glad for sauce, så det jeg endte med at spise til var god gammeldags ketchup! Mhhhm – det fungerer altså rigtig godt til spydene og pasten, skulle jeg hilse og sige!

Anyway, håber du får lyst til at kaste dig ud i det, velbekommen!

IMG_8773

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyggegryde