Grillet krydrede kebabspyd
Jeg lavede de her spyd forleden da vi skulle grille, og jeg tror aldrig jeg kommer til at lave det anderledes igen. Kødet består af hakket oksekød og alt godt fra havet (ikke bogstavlig talt havet, but you get the drill). Jeg har bl.a. tilsat hakket oliven, peber og feta. Jeg tror faktisk bare jeg endte med at tilsætte alle de ingredienser som jeg elsker, i farsen – og resultatet blev fantastisk!
Jeg grillede spyddene med champignoner og grønne pebere (kan købes i diverse Bazarer), men man kunne jo også tilsætte løg, aubergine, peberfrugt osv. på spyddene eller lave nogle lidt forskellige.
Opskriften her gav til 14 spyd
- 440 g hakket oksekød (jeg brugte 3-7%)
- 5 store grønne oliven (uden sten)
- 2 spsk hakket persille
- 45 g feta
- 1 grøn peber (kan erstattes med 1/2 peberfrugt)
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1,5 tsk salt
- 1,5 tsk paprika
Hak persille, løg, peber, hvidløg og oliven fint.
Bland alle ingredienserne i en skål, husk at smuldre fetaen ned i.
Når spyddene er formet må du selv om, om du vil grille dem på grillen eller en grillpande. Vi lagde et stykke sølvpapir henover grillen og grillede spyddene. Jeg har ikke tid på hvor længe de fik på hver side, da de bare skal vendes en gang imellem indtil de har fået lige meget farve på hver side.
Look at these babies! Jeg serverede dem med chili og parmesan bønner (opskrift kommer om et par dage) og pommes fritter – en sikker vinder for enhver!
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu