Onepan orzo med grøntsager (Onepan orzo loaded with veggies)
Onepan retter er virkelig noget af det bedste der findes. Alle elementerne i retten afgiver smag til hinanden da det hele bliver lavet i samme pande, og så er der minimal opvask, what’s not to like?
Denne her gang blev det en orzo ret (surpriiiiiise), med grøntsager. Jeg valgte at bruge squash, asparges, oliven og tomat, men det der er ved denne ret, er at, den er super god til at rydde op i køleskabet. Så hvis du sidder inde med en peberfrugt, gulerødder, aubergine eller hvad ved jeg, så smid det endelig i retten, alle grøntsager kan bruges, det er smag og behag.
Jeg valgte også at smide lidt kylling i – man kan selvfølgelig undlade kyllingen hvis man vil lave retten vegetarisk. Hvis man gør det skal man dog lige være obs på ikke at bruge hønsebouillon, men grøntsagsbouillon.
Her er hvad du skal bruge.
- 1 kyllingebryst
- 150 g orzo
- 4 asparges
- ½ squash
- 1 løg
- 5 store grønne oliven uden sten
- 1 fed hvidløg
- 4 overmodne tomater
- 20 g revet parmesan (+ ekstra til at drysse)
- 5 dl hønsebouillon
- ½ tsk salt
- 1/4 tsk sort peber
- 1 tsk paprika
- ½ tsk tørret basilikum
- 1 spsk olie
- Finthakket persille
Skær kyllingen i tern og steg det i olien på panden, sammen med hvidløg samt lidt salt og peber.
Når kyllingen er gennemstegt ligges det på en tallerken og stilles til side.
Skær alle grøntsagerne fint og tilsæt det til panden, som kyllingen blev stegt på.
Skru ned til under middel varme og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt nu orzo, salt, peber, paprika, basilikum og bouillon og lad det simre ved middel varme i 15-20 minutter med låg på. Sørg for at røre rundt en gang imellem så pastaen ikke brænder fast.
Når pastaen er kogt fjernes retten fra varmen.
Tilsæt revet parmesan samt kyllingen til retten og rør det hele godt rundt.
Server orzo retten rygende varm fra panden, garneret med frisk persille og revet parmesan.
Velbekomme 🙂
IN ENGLISH BELOW:
As you guys might have noticed I have a thing for onepan dishes if they simultaneously include orzo pasta. I think I’ve already written a short story on how much I love orzo, before, so I’ll spare you the rant and skip to the fun part the recipe!
The recipe yields about 4 people, and it’s a really nice dinner for a busy weeknight, when you want it to be easy and quick but still healthy.
Here’s what you need:
- 1 chicken breast (if you want to keep the dish vegetarian, just avoid this step)
- 150 g orzo
- 4 asparagus
- ½ zucchini
- 1 onion
- 5 (big) pitted green olives
- 1 clove garlic
- 4 ripe tomatoes
- 20 g grated parmesan (+ more for toping)
- 5 dl chickenbroth (use vegetablebroth if you’re not using chicken)
- ½ tsp salt
- 1/4 tsp black pepper
- 1 tsp paprika
- ½ tsp dried basil
- 1 tbsp olive oil
- Chopped parsley
Heat the olive oil in the pan you’re using. Add chicken and garlic and stir until the chicken is cooked – put the chicken aside.
Slice all the vegetables and add them to the same pan you used for the chicken. Turn the heat a bit down and let it simmer for 10 minutes, until the vegetables are soft.
Add orzo, salt, pepper, paprika, basil and broth and let it simmer at medium heat for 15-20 minutes, with the lid on.
Make sure to stir once in a while, so the orzo doesn’t stick to the bottom of the pan.
When the orzo has cooked stir in the grated parmesan and put the chicken back in the pan.
Sprinkle with chopped parsley and grated parmesan.
Serve the dish hot, directly from the pan.
Enjoy.
Hej!
Hvor køber du orzo?! Jeg er lige faldet over dine opskrifter og vil meget gerne prøve nogle af dem af 🙂