Fra det tyrkiske køkken: Manti

Hjemmelavet kanelstang

IMG_1175

Det kan godt være at det kun er oktober måned, men jeg er allerede helt vildt spændt på, at gå amok i køkkenet til december. December er jo den bedste undskyldning for at bage tonsvis af småkager og lave sjove dekorationer. Men! Jeg synes virkelig at julekager hører til i december måned, ikke en dag før – så derfor må jeg nøjes med at lave andre slags kager som smager en lille smule af jul. Når jeg tænker december og jul, tænker jeg på kanel – derfor lavede jeg da lige en lækker kanelstang forleden dag.
Det er virkelig en simpel opskrift og det der tager længst tid er hævetiden – hvilket jeg brugte på at sove, så win/win!

Se med her hvis du vil prøve at lave en derhjemme, som du kan spise om aftenen, med en lækker kop kaffe eller te (eller cola, som jeg jo foretrækker!).

Dejen:

  • 250 g mel
  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 25 g gær
  • 1 dl lunken mælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 1 æg

Fyldet:

  • 50 g blødt smør
  • 50 g brun farin
  • 10 g stødt kanel

 

Opløs gæren i den lune mælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og ensartet.
Lad den hæve tildækket i 15 minutter.

Imens dejen hæver laves fyldet.
Rør de tre ingredienser sammen til det er en ensartet masse.

Rul dejen ud til en rektangel/oval lignende ting.
Smør fyldet på og rul dejen sammen fra den brede side

Når dette er gjort klippes der store hakker i dejen med en saks, så remoncen bliver tydelig.

IMG_1146

Dæk rullen til med et viskestykke og lad den efterhæve i 40 minutter.

Tænd ovnen på 220 grader.
Pensl dejen med et sammenpisket æg og bag stangen i 17-20 minutter.

IMG_1217

Når kanelstangen er kølet helt af pyntes den med glasur (jeg valgte at bruge både mørk og lys glasur).
Stangen kan holde sig i ca. 2 dage før den går hen og bliver lidt tør.
Velbekommen! 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra det tyrkiske køkken: Manti