Hjemmelavet kanelstang
Det kan godt være at det kun er oktober måned, men jeg er allerede helt vildt spændt på, at gå amok i køkkenet til december. December er jo den bedste undskyldning for at bage tonsvis af småkager og lave sjove dekorationer. Men! Jeg synes virkelig at julekager hører til i december måned, ikke en dag før – så derfor må jeg nøjes med at lave andre slags kager som smager en lille smule af jul. Når jeg tænker december og jul, tænker jeg på kanel – derfor lavede jeg da lige en lækker kanelstang forleden dag.
Det er virkelig en simpel opskrift og det der tager længst tid er hævetiden – hvilket jeg brugte på at sove, så win/win!
Se med her hvis du vil prøve at lave en derhjemme, som du kan spise om aftenen, med en lækker kop kaffe eller te (eller cola, som jeg jo foretrækker!).
Dejen:
- 250 g mel
- 50 g blødt smør
- 50 g sukker
- 25 g gær
- 1 dl lunken mælk
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk kardemomme
- 1 æg
Fyldet:
- 50 g blødt smør
- 50 g brun farin
- 10 g stødt kanel
Opløs gæren i den lune mælk.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og ensartet.
Lad den hæve tildækket i 15 minutter.
Imens dejen hæver laves fyldet.
Rør de tre ingredienser sammen til det er en ensartet masse.
Rul dejen ud til en rektangel/oval lignende ting.
Smør fyldet på og rul dejen sammen fra den brede side
Når dette er gjort klippes der store hakker i dejen med en saks, så remoncen bliver tydelig.
Dæk rullen til med et viskestykke og lad den efterhæve i 40 minutter.
Tænd ovnen på 220 grader.
Pensl dejen med et sammenpisket æg og bag stangen i 17-20 minutter.
Når kanelstangen er kølet helt af pyntes den med glasur (jeg valgte at bruge både mørk og lys glasur).
Stangen kan holde sig i ca. 2 dage før den går hen og bliver lidt tør.
Velbekommen! 🙂
Ingen kommentarer endnu