Granola cups med banan og kokos
Jeg har længe villet lave de her granola cups, men når det nu er ferie så ender jeg med at stå op ved en 12-tiden og så magter jeg ikke at bikse med alt muligt i køkkenet, så jeg ender typisk med en skål cornflakes. Men i dag tog jeg mig endelig sammen, og det er jeg glad for at jeg gjorde. Det tager ingen tid at lave dem, det der tager længst tid er når de skal køle i køleskabet i en times tid, ellers så er det faktisk en af de nemmeste former for lækker morgenmad man kan lave.
Det er egentlig bare müsli, som er formet i små tærteforme, eller muffinforme, og så fyldes de med yoghurt og pyntes med bær. Så det er egentlig bare en fancy form for yoghurt med müsli, hæhæ. Men lidt fancy må man godt være en gang imellem.
Jeg fik det til 5 små tærteforme, men hvis man bruger en almindelig muffinform får man nok omkring 10 ‘skåle’.
Her er hvad du skal bruge:
- 1 lille banan (eller 1/2 stor banan)
- 85 g flydende honning
- 1 tsk vaniljeessens
- 1/2 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 175 g havregryn
- 25 g kokos
- 20 g hakkede nødder (jeg brugte hasselnødder)
- 1 spsk olie
- 1 æggehvide
I en skål moses bananen og blandes med honning og vanilje.
I en ny skal blandes havregryn, salt, kanel, kokos og hakkede nødder.
Hæld bananmosen ned i den tørre mix.
Pisk æggehviden til den bliver helt stiv, ligesom marengs, og tilsæt den og olien i granola blandingen, rør det godt sammen.
Smør formene med lidt olie og tryk blandingen fladt ned i enten små tærteforme, eller muffinforme.
Stil det på køl i en time.
Tænd ovnen 180 grader (varmluft).
Bag ‘skålene’ i 30-40 minutter – de skal være gylde både i siden og i bunden.
Lad dem køle i 10 minutter før du fjerner dem fra formene.
Fyld dem med yoghurt og pynt med forskellige bær, nødder og frugter.
Velbekomme 🙂
Nej, sikke en god idé!! Det ser vildt lækkert ud – det må jeg helt sikkert afprøve 🙂
Kram,
http://nikkilund.dk