Sommerlig kartoffelsalat (Summer potato salad)
Jeg har store nyheder, er I klar? .. JEG HAR SOMMERFERIE! Jeg er officielt færdig med mit første år på universitetet. Jeg afsluttede med en 3-timers mundtlig eksamen og et 10-tal, så jeg er tilfreds og glad for at jeg nu har ferie indtil d. 5 september.
Jeg kommer nok til at have mere til at prøve nye ting af i køkkenet og ligge det op på bloggen, men jeg har dog nogle uger jeg ikke kommer til at være aktiv overhovedet. Jeg er bl.a. på Roskilde festival her om to uger, så der kommer nok ikke til at være den store aktivitet her på bloggen, eftersom jeg højst sandsynligt drikker øl og hører god musik!
Anyway, her er opskriften på en frisk og lækker kartoffelsalat. Den er super som tilbehør til en grillaften – vi spiste det sammen med kyllingefrikadeller, og det var super lækkert.
Her er opskriften, som giver ca. 4-6 portioner
- 600 g kartofler
- 140 g cherrytomater
- 4 spsk olie
- ½ forårsløg
- En lille håndfuld persille
- 5 basilikumblade
- ½ tsk paprika
- 2 tsk salt
- Salattern
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i letsaltet vand indtil de gennemkogte.
Hak persille, basilikum og forårsløg fint og bland det med 4 spsk olie, paprika samt salt.
Når kartoflerne er kogt, drænes de og stilles på køl til de er kolde.
Bland nu kartofler, olieblandingen, tomater og drys med salattern samt lidt friskhakket persille.
Server salaten kold – kan også gemmes til dagen efter og spises til frokost.
Velbekomme 🙂
IN ENGLISH BELOW:
Summer is here and that means delicious summer salads! I made a really easy potato salad that goes great with chicken or read meat. The salad is embarrasingly easy to make, I wasn’t even sure if I should post it, but the flavours are so good I just had to.
The recipe yields 5-6 portions
- 600 g potatoes
- 140 cherry tomatoes
- 4 tbsp olive oil
- ½ spring onion
- A small handful of chopped parsley
- 5 fresh basil leaves
- ½ tsp paprika
- 2 tsp salt
- Feta
Peel the potatoes and cut them into bite size pieces. Boil them in lightly salted water until they’re cooked through. Drain them and put them in the refrigerator until they’ve cooled.
Chop parsley, basil and spring onion finely and mix it with olive oil, salt and paprika.
Combine the potatoes and the olive oil mixture in a bowl and garnish with crumbled feta, cherry tomatoes and a bit of chopped parsley.
Enjoy!
Ingen kommentarer endnu