Jordbærtærte

Cremet gulerodssuppe

IMG_7958

 

Den danske sommer, har indtil nu ikke været så varm som man havde håbet på. Jeg blev nødt til at finde min vinterjakke frem igår da jeg skulle ud i regnen, og da jeg kom hjem igen, var jeg våd og kold. Det resulterede i at jeg valgte at lave en dejlig gulerodssuppe til aftensmad, for at få varmen, når nu solen ikke giver mig det.
Denne her suppe, laver jeg tit hvis jeg har gæster, eller hvis jeg ikke gider at lave det helt store til aftensmad.
Suppen er dejlig nem at lave, men den smager til gengæld som noget man har brugt flere timer i køkkenet på.

Til 4 personer

  • 4 gulerødder
  • 2 mellemstore kartofler
  • 50 g røde linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 dl bouillon
  • 2 dl vand
  • 1/4 tsk salt
  • 1,5 tsk paprika
  • 1,5 spsk olivenolie
  • sort peber

Start med at skære grøntsagerne ud i skiver. Det behøver ikke at skæres pænt, da det alligevel bliver blended til sidst.

Varm olien op i en gryde og svits grøntsagerne. Tilsæt linser, salt, et lille nip sort peber, og paprika – rør rundt.
Tilsæt nu bouillon og vand og rør rundt. Lad det komme op og koge, og skru nu ned, så suppen simrer. Læg låg på, og lad det simre i 20 minutter.

IMG_7951

Efter de 20 minutter, burde grøntsagerne være helt bløde og møre.
Tag nu en stavblender frem og begynd at blende.
Hvis du synes suppen er for tyk, så tilsæt evt. mere vand.
Smag suppen til, og så er den klar!
Serveres enten med croutoner eller et stykke lækkert brød til.
Velbekommen.

IMG_7953

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbærtærte