Spicy kyllingelår med chili fettuccine

Jordbærtærte

IMG_7933

 

Det kan godt være at det danske vejr skuffer mht. sommer, men det skal i hvert fald ikke stoppe mig i at lave den bedste sommerkage der findes, nemlig jordbærtærte!
Jeg har længe villet lave en hjemmelavet jordbærtærte, og da en god ven blev student idag, tænkte jeg at det var den perfekte lejlighed til det.
Hvis jeg selv skal sige det, så blev det en kæmpe succes, kagen smagte præcis som jeg havde håbet på. Den blev ikke så skide køn, men nu er det jo også det indre der tæller!

Hvis du vil kaste dig ud i dette fantastiske sommerprojekt, så se med her:

Mørdej:

  • 150 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • 50 g sukker eller flormelis
  • ½ æg (du kan sagtens bruge et helt, jeg synes bare at dejen blev for snasket med et helt æg)

Smuldr smørret sammen med melet, indtil det er godt blandet.
Tilsæt sukkeret og æg. Saml dejen hurtig med fingrene til en kugle, pas på du ikke ælter dejen, da den begynder at smuldre hvis den æltes.
Sæt dejen på køl i 30 min.

Vaniljecreme:

  • 2 æg
  • 40 g majsstivelse
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • ½ liter sødmælk (eller 1/4 l sødmælk og 1/4 l fløde)
  • 75 g rørsukker

Mens dejen står på køl laves vaniljecremen, da den så kan nå at køle ned imens.
Pis majsstivelse og æggene sammen i en skål. Hæld det op i en gryde, tilsæt resten af ingredienserne og rør rundt med et piskeris, mens det står på svag varme. Du må ikke stoppe med at røre indtil cremen bliver tyk. Cremen skal ikke koge op, derfor skal der røres under svag varme, indtil den er færdig.
Hvis du synes den er for tyk, tilsættes mere mælk.
Hæld cremen i en skål, stil den i køleskabet og lad den køle ned.

Mazarinmasse:

  • 100 g ren marcipan
  • 100 g sukker
  • 50 g blødt smør
  • 1 æg
  • 20 g mel

Bland marcipanen sammen med sukkeret til det er blandet godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og rør rundt.
Når mørdejen har været på køl i en halv time, fordeles den i et tærtefad. Mazarinmassen hældes udover, og bages ved 200 grader i 15 minutter.
Den skal være en smule gylden i siderne, men fast og blød i midten.

Dejen sættes på køl i en halv times tid.

IMG_7917

 

Når dejen er kølet ned, varmes 75 g mørk chokolade i et vandbad.
Smør chokoladen ovenpå dejen og stil den tilbage i køleskabet indtil chokoladen er størknet.

Når chokoladen er størknet og vaniljecremen er kold, smørres vaniljecremen godt rundt på jordbærtærten. Derefter skæres jordbær halvt over og pyntes på toppen.
Velbekommen!

IMG_7924

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spicy kyllingelår med chili fettuccine