Hurtig banankage med chokoladeglasur
Jeg har haft et par bananer liggende i et stykke tid som simpelthen ikke blev spist. Da jeg ikke kan fordrage at smide mad ud, overvejede jeg hvad jeg kunne bruge dem til. Det endte med at jeg lavede en banankage, som simpelthen blev så lækker at jeg måtte dele den her på bloggen.
Hvis du vil lave en magen til derhjemme så se med her:
- 3 æg
- 100 g blødt smør
- 2 modne bananer
- 2 tsk vaniljesukker el. 1 tsk vaniljeekstrakt
- 2 dl almindelig sukker
- 1 tsk bagepulver
- 2 dl mel
- ½ tsk stødt muskatnød
Start med at piske æg, vaniljesukker og almindelig sukker sammen i en skål.
Si mel, bagepulver og muskatnød i en ny skål, og rør det rundt.
Tilsæt halvdelen af mel blandingen til æggemassen. Tilsæt derefter smørret og rør rundt til smørret er helt blødt og ikke klumper i massen. Herefter tilsættes resten af melet.
Mos bananerne i en skål, og tilsæt dem til kage blandingen.
Rør godt rundt til der ikke er flere klumper.
Bag kagen i ovnen på 175 grader i ca. 1 time og 5-10 minutter.
Stik til kagen undervejs for at tjekke om den er færdig.
Til glasuren blandes ca. 2 dl flormelis, 2 tsk vand og 2 spsk kakaopulver sammen.
Hæld det udover kagen, lad det størkne og voila!
Nyd en lækker banankage med chokoladeovertræk til hver et tidspunkt af dagen.
Ingen kommentarer endnu