Lækker banankage med blåbær (Delicious banana bread with blueberries)
Ved I hvad jeg elsker ved banankage? Den holder sig fugtig og lækker flere dage efter, og det er altså et kæmpe plus når det kommer til kage. Jeg synes ofte at jeg laver en lækker kage, og så er den bare tør og kedelig to dage efter, men det er som om at banankage bare bliver bedre og bedre (måske ikke en uge efter, men nu snakker vi også 2-3 dage højst).
Denne her banankage med blåbær er en sikker vinder, ligemeget hvad – og jeg mener ligemeget hvad. Selv hvis du ikke kan lide frugt i kage, så skal du bare have en bid af denne her lækre banankage, og så ændrer du mening på nul komma fem. Jeg sælger den godt, gør jeg ikke? Jeg prøver i hvert fald – anyways, hvis du er blevet overbevist om at prøve kagen, efter mine imponerende ord så kan du se opskriften her:
- 2 dl sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 2 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knvsp muskatnød
- 100 g blødt smør
- 2 overmodne bananer
- 110 g friske blåbær
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
Pisk sukker, vaniljesukker og æg til en luftig masse.
I en ny skål blandes mel, bagepulver og muskatnød.
Vend melet i æggeblandingen sammen med det bløde smør (giv det eventuelt 20 sekunder i mikroovnen) og bland det hele godt sammen.
Mos bananerne og tilsæt sammen med blåbærene – pas på at du ikke maser blåbærene mens du rører i dejen.
Hæld dejen op i en rugbrødsform og bag kagen på nederste rille i 40-50 minutter (tjek med en grillpind og husk at stikke forskellige steder, da bananen godt kan snyde så man tror det er rå kagedej.
Lad kagen køle i formen i 30 minutters tid før du fjerner den.
Lad kagen køle helt af før du pynter med glasur.
Velbekomme 🙂
IN ENGLISH BELOW:
Bananabread with blueberries? YES PLEASE.
I mean I really don’t know what more to write because I mean.. what more is there to say? It’s delicious, it’s moist, IT’S CAKE (I know I call it bananabread but let’s be honest it aint bread, I mean I wouldn’t recommend eating it with cheese, is what I’m trying to say).
Okay no more babbling, here’s the recipe!
- 2 dl sugar
- 2 tsp vanilla sugar
- 3 eggs
- 2 dl all purpose flour
- 1 tsp baking powder
- A pinch of nutmeg
- 100 g softened butter
- 2 ripe bananas
- 110 g fresh blueberries
Okay so start off by turning on the oven to 180 C (please note that I use celcuis, if you’re using fahrenheit, you need to convert it to the right temperature, just google it and the right number will show).
Whisk sugarr, vanilla sugar and the eggs until you have a light and fluffy mixture – set aside.
In a new bowl mix flour, nutmeg and baking powder.
Gently fold in the flour mixture with the egg mixture.
Now add the softened butter (maybe just give it 20 seconds in the microwave if it’s still hard).
Mash the bananas and add them, as well as the blueberries.
Mix it all (be careful, don’t want the blueberries to be squished).
Now bake the cake in a bread tin (about 1 litre) on the bottom rack in the oven. Bake the cake for about 40-50 minutes (check with a toothpick).
Let the cake cool completely before coating with icing.
ENJOY 🙂
Ingen kommentarer endnu