Club sandwich med æg og karrydressing

Lækre amerikanske pandekager uden sukker og smør (Fluffy pancakes minus the sugar and butter)

pandekage3

Jeg føler at billedet siger alt – jeg har erstattes sukker og smør med shitloads af nutella! Man kunne havde valgt at spare på kalorierne når pandekagerne ikke indeholder så meget, but naaaaaah, ikke når der er nutella i hytten.
Jeg fandt opskriften på de her pandekager inde på en blog som jeg fandt via tumblr, og jeg synes de så vildt lækre og fluffy ud, det er simpelthen den græske yoghurt som gør dem så luftige og det er en rigtig god erstatning for smør! Jeg lavede lidt ændringer i opskriften og voila – mine nye yndlingspandekager. Jeg kommer aldrig til at bruge andre opskrifter på pandekager igen. Jeg har efterhånden prøvet en million forskellige opskrifter og jeg synes altid at de ender med at blive lidt .. bleh (bleh er ikke et ord, men jeg vil vædde med at du ved præcis hvad jeg mener med det). Men de her er virkelig fantastiske. De indeholder ikke sukker eller smør og så er de så luftige at det er som at tygge på et stykke af himmelen (overtrukket med 1 kilo nutella, and let me tell you; that’s some good stuff right there!).

Jeg tilsatte karamelekstrakt som jeg købte da jeg var i Paris, og det gav dem en lækker eftersmag af karamel og så fik det hele køkkenet til at dufte himmelsk. Jeg har skrevet det på ingredientslisten, men hvis man ikke har det gør det intet at undlade det, men HVIS man ligger inde med det bagerst i skabet, så tag den endelig frem, det giver pandekagerne det ekstra pift.

pandekage2

Opskriften giver ca 12-14 stks, alt afhængig af størrelsen.

  • 260 g mel
  • 1/2 tsk kanel
  • 4 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2,5 dl mælk + 1 spsk
  • 250 g græsk yoghurt
  • 2 æg
  • 3 spsk flydende honning
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 5 dråber karamelekstrakt

 

Bland mel, kanel, salt og bagepulver sammen i en skål.
Pisk æg, mælk, yoghurt, honning, vaniljeessens og karamelekstrakt sammen i en ny skål.

Bland de våde ingredienser sammen med de våde.

Smør en pande med lidt smør og steg pandekagerne – husk ikke at skrue for meget op for varmen da de hurtig kan blive for brune.

Nyd dem med dit foretrukne topping, velbekomme 🙂

pandekage4

 

IN ENGLISH BELOW:

Look at these babies and tell me your mouth isn’t watering! These pancakes are absolutely amazing, and you need to try them, because you know what? There’s no sugar og butter in them! I know right? It’s amazing, and they’re actually the best pancakes I’ve ever tasted, and I’m not just saying that to trick you intro trying them, trust me they are that good.

The recipe yields 12-14 pancakes, depending on the size

  • 260 g flour
  • 1/2 tsp ground cinnamon
  • 4 tsp baking powder
  • 1/2 tsp salt
  • 3 tbsp honey
  • 250 ml milk + 1 tbsp
  • 250 g greek yoghurt
  • 2 eggs
  • 1 tsp vanilla essence
  • 5 drops og caramel essence

 

Mix flour, cinnamon, baking powder and salt in a bowl.

Mix the rest of the ingredients in a new bowl and pour it into the dry mixture.

Whisk until you have a smooth textured dough.

Butter a pan and fry the pancakes.

Enjoy them with your favorite topping – as you can see my favorite is nutella – preferably shitloads of nutella!

Enjoy. 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Club sandwich med æg og karrydressing