Morgenmadslasagne (Breakfast lasagna)
Jeg er typen der spiser det samme til morgenmad hver dag. Jeg har tre forskellige ting jeg spiser til morgenmad, så spiser jeg det ene i en laaang periode, indtil jeg bliver træt af det, og så skifter jeg. Men hvis man gerne vil prøve noget anderledes til morgenmad/brunch så burde du virkelig prøve denne morgenmadslasagne (ps. don’t tell anyone, men man kan faktisk også spise den til aftensmad), men den er nok mest optimal til en lækker brunch, hvor du eventuelt får gæster, for det er altså en ordentlig portion du ender med og der bliver ikke brug for andet tilbehør, trust me.
Jeg valgte at bruge champignoner, porre og kyllingepølser i lasagnen. Men det gode ved denne lasagne er at du kan tilsætte lige hvad du har lyst til. Du kan lave den vegetarisk, eller tilsætte andre grøntsager såsom spinat, gulerødder, broccoli, you name it!
Opskriften giver 4-5 personer
- 6 lasagneplader
- 1 porre
- 6 champignoner
- 4 kyllingepølser
- 8 æg
- Revet mozzarella
- Revet cheddar
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).
Forkog pastapladerne til de er al dente.
Skær grøntsagerne samt pølserne i skiver.
Pisk æggene sammen i en skål, med lidt sort peber.
Rør blandingen til røræg på en pande.
Når pladerne er kogt, samles lasagnen.
Smør et ildfast fad med lidt olie.
Lig tre lasagneplader i bunden og tilsæt halvdelen af rørægget, porrene, champignonerne og pølserne og drys med revet mozzarella samt cheddar.
Gentag nu dette en gang til, og drys med ekstra ost så det dækker det meste.
Bag lasagnen i ovnen ved 180 grader i 20 minutter og så er den ellers klar til at blive nydt.
Velbekomme! 🙂
IN ENGLISH BELOW:
Don’t you just love lasagna? I mean you probably wouldn’t have clicked the link if you didn’t – and if you also love breakfast, then this recipe is going to be your new favorite. This lasagne includes vegetables, chicken sausage (you can use whatever kind you’d like), scrambeled eggs and lasagna noodles, yum!
Now I know I’ve named this ‘breakfast lasagna’ but it can also be eaten for brunch, lunch and even dinner – you decide!
The recipe yields around 4-5 people
- 6 lasagna noodles
- 1 leek
- 6 mushrooms
- 200 g sausage (you can skip this, if you’d prefer the dish vegetarian)
- 8 eggs
- Shredded mozzarella
- Shredded cheddar
- Salt & pepper
Turn on the oven to 180 celcius.
Cook the lasagna noodles in boiling water until they’re al dente.
Slice the leek, mushroom and sausage.
Cook the eggs with ½ tsp salt and a bit of black pepper, until you have scrambeled eggs.
Butter an ovenproof dish and place three lasagnanoodles at the bottom.
Now add half of the scrambeled eggs, sausage, leeks and mushroom and sprinkle with shredded cheddar and mozzarella (I haven’t indicated grams here, cause you can use as much (or little) as you want). Repeat the process and sprinkle with extra cheese so the noodles are covered.
Bake in the oven for 20 minutes (remember to check once in a while, so the cheese doesn’t burn).
And now you’re ready to enjoy this amazing dish!
Mmmmh, hvor ser det bare lækkert ud! Personligt er jeg stor fan af lasagne, men jeg havde aldrig tænkt tanken med en morgenmadsversion 🙂
Hav en dejlig aften!
Kram,
http://nikkilund.dk