Onepan persille, hvidløg og champignon orzo (Onepan orzo with chicken and garlic)

Hjemmelavet lasagne, helt fra bunden!

lasa1

Jeg har en confession.. Dette er første gang jeg har lavet en lasagne helt fra bunden. Jeg plejer faktisk aldrig at spise lasagne medmindre jeg er på en italiensk restaurant, ellers spiser jeg Knorrs lasagnette (oooops). Jeg ved godt det er tys-tys at tale om færdigretter og pulvermad på en madblog, men ærlig talt så synes jeg at Knorrs lasagnette smager bedre end nogen anden slags lasagne/lasagnette. Den er selvfølgelig anderledes, men jeg foretrækker helt sikkert Knorrs. Jeg spiser aldrig færdigretter eller pulvermad, men lige præcis med lasagne, der er det altså Knorrs hele vejen.
Men, forleden havde Andreas og jeg aftalt at vi skulle have italiensk inspireret aftensmad, og så måtte jeg jo prøve at lave en lasagne helt fra bunden.
Jeg har aldrig selv lavet en lasagne med bechamel sauce, fordi jeg altid har troet at jeg ikke kunne lide det, men nu ville jeg prøve, da det jo skulle være en ‘rigtig’ italiensk ret. Og ved I hvad? Det var super lækkert! Alt var lavet fra bunden, selv lasagnepladerne, så det gav bare retten det der ekstra. Jeg er godt klar over at en opskrift på lasagne er lidt dumt at ligge op, da alle ved hvordan man gør, men til de få personer derude som ikke gør (det er der intet galt i, jeg fandt også først selv ud af det for et par dage siden), så er der en opskrift her, på en lækker lasagne helt fra bunden!

Kødsovs:

  • 300 g hakket oksekød
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk paprika

 

Pasta:

  • 200 g mel
  • 2 æg
  • 1 spsk olie
  • En knivspids salt

 

Bechamel sauce:

  • 2,5 spsk smør
  • 3 spsk mel
  • 3,5 dl mælk
  • ½ tsk salt
  • Lidt sort peber
  • En knivspids muskatnød

 

Start med at lave dejen til pastaen. Bland alle ingredienserne og saml dejen. Pak den ind i film og stil den på køl i 30 minutter.

Kødsovs:
Svits løg og hvidløg sammen med kødet, til det er brunet. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det simre i 30 minutter (husk at smage til med salt).

Del pastadejen i 4 dele og pak det dej du ikke bruger, ind i film, mens du arbejder med det andet.
Rul nu en af boldene ud (jeg brugte en pastamaskine) indtil du får den ønskede tykkelse (pas på med at rulle den for tyndt, da der gerne skal være lidt bid i pladerne).
Når du har rullet al dejen ud, deles hver ‘plade’ du har rullet, i to.
Kog nu pladerne i letsaltet vand i 2-3 minutter og dup dem hernæst tørre med et rent viskestykke.

Bechamelsauce:
Smelt smør på en pande.
Tilsæt mel og pisk indtil du får en tyk konsistens.
Tilsæt nu lidt mælk af gangen (husk at piske alle klumperne ud, inden du tilsætter mere mælk). Tilsæt nu salt, peber og muskatnød og pisk saucen ved middel varme indtil den får en cremet konsistens.

Tænd ovnen på 180 grader (varmluft).

Tag et ovnfast fad og start med at smørre lidt bechamelsauce på bunden.
Tilsæt nu lidt kødsovs, hernæst lasagneplader, drys med revet mozzarella og parmesan.
Gentag dette så du har tre lag til sidst – du skulle gerne stoppe med lasagnepladerne øverst. Dæk nu pladerne med revet ost (det er vigtigt at de bliver dækket af osten, ellers bliver de bare hårde og tørre).

Bag lasagnen i ovnen i 25 minutter, eller til osten er gylden.

lasa3

Nyd lasagnen med en lækker salat.
Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Onepan persille, hvidløg og champignon orzo (Onepan orzo with chicken and garlic)