Dumplings med kyllingefyld

Ravioli med champignon og hvidløg (Ravioli with mushroom and garlic filling)

1

Findes der noget bedre end fyldte pastaer? I think not.
Jeg er især vild med fyldte pastaer, når fyldet er så godt at man ikke behøver nogen form for sauce til at vende pastaerne i, fordi at fyldet simpelthen har smag nok i sig selv – så det var det jeg prøvede på denne gang. Jeg fik en pastamaskine i fødselsdagsgave, som jeg endelig fik taget mig sammen til at tage frem. Jeg har altid troet at pasta var vildt besværligt at lave (ligesom wienerdej, puuuh glæder mig ikke til den dag jeg skal kastes ud i det) – men det viser sig jo at være super nemt, hvorfor er der ikke nogen der har sagt det til mig før? Dejen tager to minutter at lave og udrulningen er a piece of cake når man har en maskine. Det der tager længst tid er at lade dejen hvile i køleskabet og det synes jeg siger ret meget om hvor hurtigt det hele går!

Jeg fyldte mine raviolier med noget champignon/hvidløg/parmesan/persille-fyld – and let me tell you, it was goooooood! Jeg pyntede med lidt brødkrummer stegt på panden i olie og hvidløg, samt lidt frisk persille. Opskriften her giver til 2 små portioner (jeg er ikke flov over at indrømme at jeg spiste det hele selv, men det smagte bare så godt!), så hvis I er sultne skal I nok lave dobbelt op.

Pastaen:

  • 100 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 knvsp salt
  • ½ spsk olie

 

Fyld:

  • 4 mellemstore champignoner (70 g) – finthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g revet parmesan
  • Salt & peber
  • Finthakket persille
  • ½ finthakket løg
  • 1 spsk olie

 

Pynt:

  • ½ dl brødkrummer (jeg brugte panko)
  • 1 spsk olie
  • 1 fed presset hvidløg
  • Hakket persille

 

2

Vi ligger ud med at lave pastaen, hvilket er super simpelt. Bland mel og salt, lav et lille hul i midten af melet og tilsæt ægget og olien.
Ælt dejen indtil den er fast.
Pak dejen ind i køkkenfilm og lig den på køl i 30 minutter.

Til fyldet varmes olien på en pande. Tilsæt finthakket champignoner, hvidløg, løg, persille samt lidt salt og peber (smag til). Svits det ved middel varme indtil at champignongerne er helt bløde (ca. 5 minutter).
Fjern fyldet fra varmen og tilsæt parmesan, rør godt rundt indtil parmesanen er smeltet og lig fyldet til side.

Når pastaen har hvilet i en halv time deles den i to og begge bolde rulles ud.
På den ene pastadej ligges der ca 1 tsk fyld med 2 cm mellemrum. Lig nu den anden udrullede pastadej ovenpå og pres alle lufthullerne ud. Skær raviolierne ud, hvis ikke du har en ravioliudskærer kan en helt almindelig kniv bare bruges.

Lig raviolierne på et stykke bagepapir drysset med mel. Dæk det med film og lad dem stå i 30 minutter.

3

Kog raviolierne i letsaltet vand i 5 minutter.

Til pyntet på toppen varmes olien på en pande. Tilsæt brødkrummer samt hvidløg og svits indtil brødkrummerne får farve.

Server raviolierne med brødkrummerne og lidt friskhakket persille.

4

Velbekommen. 🙂

 

IN ENGLISH BELOW:

I have a thing for pasta, I mean if I could marry pasta, I probably would – it’s probably even possible, I mean have you heard about that guy in Russia who married a pizza? Maybe I should marry pasta – but then I wouldn’t know what kind of pasta to marry and I don’t want to be cheating on anyone, now do I?
Okay back on track!
I made ravioli  FROM SCRATCH – and let me tell you something: It was d-e-l-i-c-i-o-u-s.
The stuffing is mushroom, garlic, parmesan and parsley and it’s so goooood. I topped it off with some pan fried panko and fresh parsley.

This recipe yields 2 small portions, but I actually ate the whole thing myself (I’m disgusting I know), so if you’re a hungry monkey (wuu, did you get the reference?) like me, you should probably double up!

Pasta:

  • 100 g flour
  • A pinch of salt
  • 1 egg
  • ½ tbsp oil

 

Filling:

  • 1 tbsp olive oil
  • 70 g mushrooms (about 4 medium sized)
  • 1 clove of garlic
  • ½ onion
  • Parsley
  • Salt and pepper
  • 25 g grated parmesan

 

Topping:

  • 2 tbsp olive oil
  • 1 clove of garlic
  • ½ dl panko
  • Chopped parsley

 

Start off my making the pasta. Just mix all of the ingredients and knead the dough until it’s smooth. Wrap it in foil and let it sit in the fridge for 30 minutes.

For the filling chop the onion, parsley, garlic and mushrooms finely. Warm the oil in a pan and sear the chopped vegetables for about 5 minutes and add some salt and pepper.
Remove the filling from the pan and stir in the parmesan – set the filling aside.

When the pasta dough has rested take it out and split it into two.
Roll out both of them.
Put about 1 tsp filling (only on one of the rolled out pasta dough) with about 2 cm between each. Put the other rolled out pasta dough on top and press out any airholes. Now cut the ravioli into pieces, if you don’t have a raviolicutter, just use a knife.
Put the ravioli on a bakingpaper sprinkled with flour, cover with foil and let it sit for 30 minutes.

Cook the pasta in salted water for 5 minutes.
For the topping warm the oil in a pan and add garlic and panko. Sear the panko until it turns golden.
Sprinkle panko on top of the pasta and add som freshly chopped parsley – aaaaaaaand your meal is ready!

Enjoy!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dumplings med kyllingefyld