Bedstefars skæg kage
Så er det tid til lidt kage, for hvad er livet uden kage og søde sager?
Idag står den på ‘bedstefars skæg’. Jeg må ærligt indrømme at jeg aldrig nogensinde havde hørt om denne kage før et par dage siden. Jeg begyndte faktisk at grine da jeg hørte navnet, fordi jeg simpelthen troede det var en joke, men nej, det er ingen joke. Bedstefars skæg er en kage og det er en kage som jeg valgte at kaste mig ud i – se med her!
Kagen:
- 125 g blødt smør
- 125 g sukker
- 4 æggeblommer
- 250 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
- Æblegrød
Marengs:
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
Tænd ovnen på 185 grader.
Rør smør og sukker sammen til en blød masse.
Tilsæt æggeblommerne en af gangen (gem æggehviderne)
Bland mel og bagepulver.
Tilsæt melblandingen til smørret lidt ad gangen, sammen med mælken.
Kom dejen i en smurt form.
Bages i ca. 25-30 minutter (husk at stikke i den med en grillpind).
Pisk æggehviderne sammen til en til en stiv masse.
Pisk sukkeret i indtil indtil massen bliver sej.
Når lagen er bagt hældes der æblegrød på.
Smør marengs på toppen.
Skru ovnen op på 200 grader og lad kagen bage i 10 minutter mere (indtil marengsen har fået en sprød skorpe).
Lad kagen køle lidt af i formen inden du serverer den.
Velbekommen. 🙂
Ingen kommentarer endnu