Pizza spejlæg

Hjemmesyltede jalapeños

IMG_9486

 

Jeg har altid et glas med syltede jalapeños i køleskabet, til når jeg skal have mexicansk.
De er simpelthen et must, når det kommer til mexicansk mad, og da min kæreste fortalte mig at han havde plantet chilier i drivhuset (vi lyder som et gammel par på 80, hvad sker der lige), så var det første jeg tænkte på – HJEMMESYLTEDE JALAPEÑOS!

De er endelig groet og blevet store, så jeg syltede lige en ordentlig omgang forleden.
Hvis man ikke har hjemmegroet chilier kan man selvfølgelig bare købe dem friske i supermarkedet og så sylte dem. Det giver altså en anden form for friskhed når man selv sylter dem.

Her er hvad du skal bruge:

  • 16 små chilier
  • 2½ dl eddike
  • 2½ dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk salt

Pil hvidløgene og knus dem med bladet på en kniv.
I en gryde blandes alle ingredienserne udover chilierne.
Kog massen op indtil sukkeret og saltet er kogt væk.

Skær chilierne i skiver.
Når væsken er klar fjernes væsken fra blusset og chilierne kommes ned i gryden.
Lad chilierne ligge i væsken i 15 minutter.

IMG_9482

Når de har stået hældes de op i et sylteglas, og så er de egentlig klar til at blive spist fraaaaa NU AF!

IMG_9489

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza spejlæg