Hjemmesyltede jalapeños
Jeg har altid et glas med syltede jalapeños i køleskabet, til når jeg skal have mexicansk.
De er simpelthen et must, når det kommer til mexicansk mad, og da min kæreste fortalte mig at han havde plantet chilier i drivhuset (vi lyder som et gammel par på 80, hvad sker der lige), så var det første jeg tænkte på – HJEMMESYLTEDE JALAPEÑOS!
De er endelig groet og blevet store, så jeg syltede lige en ordentlig omgang forleden.
Hvis man ikke har hjemmegroet chilier kan man selvfølgelig bare købe dem friske i supermarkedet og så sylte dem. Det giver altså en anden form for friskhed når man selv sylter dem.
Her er hvad du skal bruge:
- 16 små chilier
- 2½ dl eddike
- 2½ dl vand
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk sukker
- 2 spsk salt
Pil hvidløgene og knus dem med bladet på en kniv.
I en gryde blandes alle ingredienserne udover chilierne.
Kog massen op indtil sukkeret og saltet er kogt væk.
Skær chilierne i skiver.
Når væsken er klar fjernes væsken fra blusset og chilierne kommes ned i gryden.
Lad chilierne ligge i væsken i 15 minutter.
Når de har stået hældes de op i et sylteglas, og så er de egentlig klar til at blive spist fraaaaa NU AF!
Ingen kommentarer endnu