Morgenmadsidé – spejlæg i tomatsovs
Æg, tomat, mozzarella champignoner og pølser = Den bedste morgenmads-ret på jorden.
Denne her pande med lækkerier er virkelig en ret alle morgenmadselskere skal prøve! Jeg spiste det faktisk til frokost (men jeg havde heller ikke fået morgenmad), men altså du kan spise den any time of the day – det smager godt ligemeget hvad!
Det bedste ved denne her ret er når du dypper brødet ned igennem den smeltede ost, ned i æggeblommen som begynder at flyde ned i den lækre tomatsovs, hvor du så finder champignoner og pølser i bunden.. YUM! Man kan selvfølgelig vælge at lave retten helt simpel, kun med tomatsovs og æg, men jeg synes personlig at de ekstra ingredienser gjorde meget for retten. Man kan også erstatte pølserne med en anden grøntsag eller bare fjerne dem helt, hvis man vil have en vegetar-ret. Men undlad for guds skyld ikke mozzarellaen, det gør virkelig meget for retten at toppen er spredt med smeltet lækker ost.
Her er hvad du skal bruge:
- 1 løg
- 6 champignoner
- 3 små kyllingepølser
- 125 g frisk mozzarella
- 4 æg
- 1 glas færdiglavet tomatsovs (420 g)
- 1 spsk olie
- 1½ ts salt
- Chiliflager
- Persille
- Frisk basilikum
Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
Skær løget i små tern og svits det i olien indtil det begynder at blive let gyldent. Tilsæt nu skiveskårede champignoner og pølser og lad det stege i et par minutter.
Tilsæt friskhakket persille, salt, chili (jeg tilsatte et nip ad gangen og smagte sovsen til hen ad vejen) og tomatsovsen. Lad sovsen koge op, skru ned og lad det simre i 5 minutter – husk at røre rundt en gang imellem.
Når sovsen er smagt til med salt og chili klækkes æggene i panden. Skær nu mozzarellaen i skiver og lig skriverne rundt om æggene. Drys med hakket basilikum.
Bag retten i ovnen i 10-15 minutter (mine æg var helt perfekte efter 13 minutter).
Nyd retten direkte fra panden, men frisk brød.
Velbekomme 🙂
Hold op, hvor ser det bare lækkert ud – det må jeg helt sikkert prøve, og gerne snart! 🙂
God aften!
Kram,
http://nikkilund.dk